Om Kulturellos

Om Kulturellos

Hvem dér- bag bloggen?

Sarah P. 30 år (av på 5. måned). København. Tilflytter – Jeg ér og bliver en bonderøv fra Vestsjælland. Måske derfor mere kulturellos end kulturel…

Under indflydelse af Adrian Lloyd Hughes?

Som stort barn, da jeg lige havde fået tv på værelset, elskede jeg at se Smagsdommerne på DR2. Lidt i smug. Det var aldrig noget, mine forældre så, og det forekommer mig, at det blev vist lidt sent? Jeg vidste godt, at det var lidt aparte, at jeg så det, for jeg forstod hverken, hvad eller hvem de talte om, og nogle af gæsterne (og værkerne) var hhv. kedelig og uforståelige, men af og til også ret magiske.

Om det er pga. Adrian Lloyd Hughes skal jeg lade være usagt. Men jeg er i hvertfald ok begejstret for bøger, film, teater, kunst og alt det der jazz (men faktisk ikke lige præcis jazz). Ikke på en specielt højpandet eller dybsindig måde! Oh no, jeg kan ikke se på et maleri og udbryde ”Goya! 1805” – (Ja, jeg slog lige årstallet op!)

Jeg betragter og plukker det, der giver mening for mig. Nogle udstillingslokaler, kan jeg skøjte lige igennem, mens jeg sender en tanke til H.C. og en vis Kejser i nye klude, mens jeg skuler til de folk, der er stoppet op for at se på det klatværk?

Det der giver mening

Andre gange synes jeg, noget er vildt smukt, og så behøver det ikke at give mening. Og endelig kan det ske, at jeg bliver ramt lige i hjertekuglen. Det er, når noget giver mening i forhold til mit eget liv (og så begynder jeg som regel at tude). For det er dét, jeg søger, når jeg læser bøger, ser film, går i teateret eller på museum – paralleller til mit eget liv, ting der gør det lettere at forstå mig selv og og de tosser, jeg omgåes. Der er tryghed i, at andre har oplevet lige så tossede ting, som jeg selv har – og dét er der magi i.

Objektivisme er ikke en dyd, jeg ynder at dyrke. Og jeg vil heller ikke komme til det på denne blog, hvor udgangspunktet altid er min egen lille krøllede navle. Jeg håber, at du vil læse med, og blive inspireret. At du vil dele din egen oplevelse af det ene eller det andet, anbefale en bog, en skulptur eller en tur i cirkus? Jeg ved ikke, hvor bloggen skal ende, men jeg håber, at rejsen bliver lang og behagelig. Og at du vil med! 🙂

Kh Sarah

Kontakt mig på kulturellos@gmail.com 🙂