Odsherreds Kunstdage – en pinsetradition

Odsherreds Kunstdage

Det er blevet en tradition, at min kære mussi og jeg besøger Odsherreds Kunstdage i Pinsen. Det er andet år vi er afsted, og jeg tænker personligt, at vi skal afsted igen til næste år. Altså erklærer jeg det hermed for værende en tradition.

I dag havde vi mine 2 mindste-mus, Ida og Lilli, med. Lilli på 6 år, er super cool, når det kommer til at kigge på kunst. Hun er en pilfinger af gudsnåde og ganske oprigtigt interesseret i, at beføle overflader og  finde ud af hvad genstande vejer. Storesøster Ida, vågede at stille det ignorante spørgsmål ”Hvad er det?”, ved synet af denne, nuvel lidt specielle, skulptur, hvortil Lilli lynsnart og lidt træt replicerede  ”Det er kunst”. (Se håndbevægelse. Doh!)

Ida og Lilli hos Tue

Nåh, men vi besøgte 4 steder, og jeg beherskede mig, og var kun inde i mobilpay-appen halvdelen af stederne.

Pinup og PIKup

Først besøgte vi min kære Broders svigermor Karen Trier i Vallekilde. Hun laver nogle rigtig fine og sjove ting. Flødekanderne med pik og patter var blandt favoritterne hos pigerne, der dristede sig til at spørge – “Hvorfor patter?” Karen spurgte tilbage ”Hvorfra kommer mælken?” 🙂 Sååå, lad os bare sige, hvis Karen en dag byder på kaffe – jeg vil fortrække flødekanden med babserne 😉

Pinup og PIKup

 

Jeg fik i øvrigt revet mig på den her MEGA FLOTTE (synes jeg selv) urtepotteskjuler <3 Så nu skal jeg ud og finde en plante – pokkers!!! 😉

OdsherredsKunstdage-Karentrier

 

Nøgne mennesker man kender…

Vi besøgte også en maler. Fordi vi havde hørt en lille spurvefugl synge om, at der evt. måske hang nogle nøgenbilleder, af nogle vi kendte. Det gjorde der! Og så siger jeg ikke mere om den sag…

croquis

Rosé pause

Så var vi en tur forbi Tue i Fårevejle, som laver de flotteste stilrene ting. Jeg har tidligere besøgt ham i forbindelse med en polterabend. Tue var ret træt af vejret, som ikke viste sig fra sin lyseste side. Han har ellers en mega fin have, med en masse smukke skulpturer.  Altså måtte mussi indtage roséen i værkstedet.

Mussi hos Tue

Havde jeg haft lyst (læs: råd), kunne jeg snildt være blevet både rigere på vaser, skåle, fade, kopper og engle. Men jeg beherskede mig, og overgav mig kun til denne dekorative stage. (Det gigantiske parfumearsenal i baggrunden er i øvrigt min mussis – jeg er stadig på landet.)

Stage by Tue

Snurretoppe tilblivelse

Vi sluttede af hos trædrejer Jørgen Nordskov i Grevinge – hvis der er noget, jeg synes er lækkert, så er det træ! Det er smukt og lækkert at røre ved! Spørg bare de to frøken pilfingre, vi havde med, om det sidste! Der blev både nusset, løftet og spurgt ind til træsorter. Jeg nærede mig, mens min mussi kom hjem med et super lækkert saltkar. Pigernes interesserede spørgsmål kastede i øvrig to meget smukke og unikke snurretoppe af sig. De tilså tilmed tilblivelsen – det var lykken.

Lækkert træ

 

 

 

 

Skriv et svar