Cirkus Europa

Cirkus Europa
Michael Kvium – Cirkus Europa

Jeg har glædet mig helt absurd meget til Michael Kviums udstilling “Cirkus Europa“, der just i denne weekend er åbnet på Arken.  Sååå, på en dag som i dag, hvor det har pisse regnet, har jeg ikke kunne komme i tanke om nogen god grund til ikke at køre et smut der ned!

Som sagt så gjort. Var det så så fedt, som forventet? Hell yes!

Det er så godt tænkt, at sætte Europa ind i en cirkusramme. Det er overfladisk, dybt, grimt , smukt , og det er er under den groteske overflade også lidt sjovt.

Rune Klan

Det første der møder en, når man træder ind i cirkusteltet, er Rune Klan, der tryllende og absurd byder velkommen til Cirkus Europa. Efter at have “nydt” en række “artister” i form af oliemaling og silikone, møder vi igen Rune Klan, men i en ny film. En film, der får den første film til at ligne et klip fra Cirkus Benneweis. Du skal næsten selv have lov at opleve det – jeg siger bare, at der stod en skoledreng, der blev så forstenet, at en klassekammerat kom hen og tog om ham, og sådan stod de to drenge, på vel omkring 8 år, og holdt om hinanden i hen ved et par minutter. (Måske var de i virkeligheden 13 år – jeg aner ikke hvor gamle børn er). (Det gælder i øvrigt også for voksne – alder er ikke en detalje, jeg hæfter mig ved!). De to drenge og deres ømhed, var faktisk det mest poetiske ved hele besøget <3

Cirku Europa
The white clown II – måske mit yndlingsværk i hele udstillingen… Slet “måske”!

Super aktuel

Udstillingen må siges at være super aktuel i forhold til flygtningekrise, værdier, fake samt alternative news. Og alt fra motiver til stemning og titler smelter sammen i en højre enhed, og jeg har kun én ting at sige – de lover meget mere regn! Af sti afsted!

Cirkus Europa
Et af mine yndlinge, som jeg købte med hjem i ramme og postkortformat

 

Cirkus Europa
What up!

 

Cirkus Europa
Endnu et af de virkelig nice once, som især blev fedt sammen med de andre det hang ud med 🙂

Skriv et svar